PADJE AF!

Helemaal naar de kroten!

Wil je ook een keer een bezoek brengen aan de boer en zien waar je voedsel vandaan komt?

Samen met Thijs Weenk organiseer ik met Padje af fietstours van Rotterdam naar boeren in de regio om stedelingen te laten zien waar hun voedsel wordt geproduceerd.

De eerstvolgende tour is op 1 juni: Padje af en Spaak tour 

Wie kent hem niet; het AVG’tje? Een oerhollandse maaltijd van aardappels, groente en vlees, geïnspireerd op de landbouwproducten uit Nederland. Maar de tijden zijn veranderd. Het voedselaanbod is flink uitgebreid met couscous, pasta en vegaburgers. Toch blijkt uit cijfers dat de helft van de Nederlanders nog steeds het liefst een AVG’tje eet. Maar komen de ingrediënten tegenwoordig nog wel uit Nederland? En zijn die wel zo duurzaam als we denken?

Tijdens deze toer, in samenwerking met Spaak fietsen we een weg door de herkomst van de AGV en bekijken de huidige stand van zaken. Je ziet en proeft verschillende producten en tussendoor ga je in gesprek met de boer en kun je alles vragen over geschiedenis, duurzaamheid, diervriendelijkheid en gezondheid.

We stappen op de tandem op weg naar de boer, we gaan zelf de ingrediënten van de lunch bij elkaar sprokkelen en eindigen met een picknick in het weiland. Tijdens de tour doe je kennis op over producten en de huidige staat van de landbouw. Daarnaast doe je zelf boodschappen bij de boer. Verwacht onderweg leuke verassingen en nieuwe inzichten.

Meld je nu aan voor deze tour

Thijs Weenk Pauline Schouwenburg Padje af boer tour bedrijfsuitje

Daarnaast verzorgen we bedrijventours ook op aanvraag.

Wil je op de hoogte blijven van onze tours of een tour aanvragen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief of stuur een mailtje