Padje af! Helemaal naar de kroten!

01-06-2019

Keilewerf 1
Vierhavensstraat 56
Rotterdam
Netherlands

Wie kent hem niet; het AVG’tje?

Een oerhollandse maaltijd van aardappels, groente en vlees, geïnspireerd op de landbouwproducten uit Nederland. Maar de tijden zijn veranderd. Het voedselaanbod is flink uitgebreid met couscous, pasta en vegaburgers. Toch blijkt uit cijfers dat de helft van de Nederlanders nog steeds het liefst een AGV’tje eet. Maar komen de ingrediënten tegenwoordig nog wel uit Nederland? En zijn die wel zo duurzaam als we denken?

Tijdens deze toer, in samenwerking met Spaak en Padje af fietsen we een weg door de herkomst van de AGV en bekijken de huidige stand van zaken. Je ziet en proeft verschillende producten en tussendoor ga je in gesprek met de boer en kun je alles vragen over geschiedenis, duurzaamheid, diervriendelijkheid en gezondheid.

We stappen op de tandem op weg naar de boer, we gaan zelf de ingrediënten van de lunch bij elkaar sprokkelen en eindigen met een picknick in het weiland. Tijdens de tour doe je kennis op over producten en de huidige staat van de landbouw. Daarnaast doe je zelf boodschappen bij de boer. Verwacht onderweg leuke verassingen en nieuwe inzichten.

Duur: ongeveer 5 uur

Afstand: ongeveer 33 km

Prijs €59
Inclusief:
Informatiepakketje per post
Huur van SPAAK tandem gedurende de route
Fietstour met meerdere stops (praatjes, rondleidingen, discussies)
Gids
Koffie/thee
Versnapering voor onderweg
Boeren lunch (picknick)

Programma:

9:45 Start bij Keilewerf 1 (Vierhavensstraat 56)
10:00 – 10:45 Fietstocht naar locatie 1
11:30 – 12:00 Fietstocht naar locatie 2
13:00 – 13:30 Lunch in het weiland
13:30 – 13:45 Boodschappen doen bij boerderijwinkel
14:00 – 15:00 Fietstocht terug naar Keilewerf 1

Boek hier je ticket